Rendementen van beleggingsfondsen: hoe Floryn je slim laat beleggen

rendementen beleggingsfondsen

In het kort:

  • Beleggingsfondsen spreiden investeringen over meerdere beleggingen, wat zorgt voor lagere risico's en stabiele rendementen.

  • Indexfondsen bieden een eenvoudige manier om breed te beleggen met lage kosten en minder risico.

  • Bij Floryn spreid je je belegging over meer dan 1000 MKB-bedrijven met een vast rendement tot 6,5%.

Meer over beleggen via Floryn

Beleggingsfondsen zijn een populaire keuze voor wie geld veilig wil beleggen en tegelijkertijd een aantrekkelijk rendement wil behalen. Maar wat zijn beleggingsfondsen precies, en waarom zijn ze zo effectief? Net zoals een beleggingsfonds met rendement je investeringen spreidt over meerdere aandelen, biedt Floryn de mogelijkheid om je geld te spreiden over MKB bedrijven. In deze blog leggen we uit hoe beleggingsfondsen werken en hoe je bij Floryn slim kunt beleggen met oog op solide rendementen en beperkt risico.


Wat zijn beleggingsfondsen?

Een beleggingsfonds is in feite een mandje van verschillende beleggingen, zoals aandelen, obligaties of andere financiële producten. In plaats van je geld in één enkele belegging te stoppen, verdeel je je investering over meerdere beleggingen. Dit zorgt voor risicospreiding, wat betekent dat als één belegging slecht presteert, dit wordt gecompenseerd door de prestaties van andere beleggingen in het fonds. Beleggingsfondsen worden beheerd door financiële experts, zodat je profiteert van hun kennis en ervaring.

Er zijn verschillende soorten beleggingsfondsen met rendement, waaronder aandelenfondsen, obligatiefondsen en mixfondsen. Elk type fonds heeft zijn eigen focus en risicoprofiel. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een aandelenfonds als je op zoek bent naar potentieel hoge rendementen, of een obligatiefonds als je liever een stabieler, lager risico hebt.


Het belang van een spreiding en indexfondsen
Een goed voorbeeld van een beleggingsfonds dat risicospreiding biedt, is een indexfonds. Een indexfonds volgt een specifieke beursindex, zoals de S&P500 (deze index geeft een beeld van de ontwikkeling op de Amerikaanse aandelenmarkt, doordat het de 500 grootste Amerikaanse bedrijven bevat), wat betekent dat het fonds belegt in alle aandelen van die index. Hierdoor beleg je als het ware in meerdere bedrijven, zonder dat je zelf specifieke aandelen hoeft te kiezen. Een indexfonds staat bekend om zijn lage kosten en eenvoud, wat het een populaire keuze maakt onder beleggers die op zoek zijn naar een brede spreiding en daardoor een kleiner risico.

Met indexbeleggen kun je profiteren van de lange termijn groei van de markt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dagelijkse schommelingen in de aandelenkoersen. Dit maakt indexfondsen een uitstekende optie voor beleggers die willen investeren zonder veel tijd en moeite te steken in het monitoren van hun portefeuille.

Rendementen van beleggingsfondsen

Natuurlijk is het belangrijkste doel van beleggen het behalen van rendement. Het beleggingsfonds en je rendement kan variëren, afhankelijk van het type fonds en de marktomstandigheden. Over het algemeen geldt dat het rendement van een beleggingsfonds de prestaties van de onderliggende index volgt. Dit betekent dat als de markt groeit, ook jouw belegging groeit. Maar wat zijn nu precies de rendementen van beleggingsfondsen?

Historisch gezien hebben beleggingsfondsen, en met name indexfondsen, bewezen aantrekkelijke rendementen op te leveren over de lange termijn. Hoewel er geen garanties zijn, tonen studies aan dat spreiding en lange termijn beleggen vaak leiden tot een stabiel rendement. Wanneer je kijkt naar het rendement van een beleggingsfonds, is het belangrijk om te letten op de kosten en het risicoprofiel van het fonds, aangezien deze factoren een grote invloed hebben op je uiteindelijke opbrengst.

Beleggen bij Floryn: slim investeren

Beleggen bij Floryn lijkt in veel opzichten op beleggen in een indexfonds. Bij Floryn verspreid je je belegging over een groot aantal bedrijven, waardoor je het risico beperkt en toch met impact kunt beleggen in het MKB. Net als bij een indexfonds hoef je bij Floryn niet dagelijks de markt te volgen of je zorgen te maken over individuele prestaties.

Bij Floryn brengen we ondernemers bij elkaar. Ondernemers die op zoek zijn naar financiering, en ondernemers die hun sporen al hebben verdiend en rendement willen maken op vermogen. Door je belegging te spreiden (dat gebeurt over meer dan 1000 MKB’ers), zorg je ervoor dat geld veilig beleggen mogelijk wordt, terwijl je ook een aantrekkelijk vast rendement krijgt tot 6,5%, afhankelijk van de gekozen looptijd, waar dit bij een beleggingsfonds nog weleens kan fluctueren. Tevens is je belegging ook gedekt door zekerheden. Dit maakt Floryn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een manier om veilig geld te beleggen.

Disclaimer: Floryn geeft geen financieel advies. Wil je advies inwinnen over dit onderwerp? Neem dan contact op met je persoonlijke financieel adviseur. 

Begin vandaag nog met beleggen bij Floryn

Wil je ook profiteren van de voordelen van spreiding en een aantrekkelijk rendement op je beleggingen? Begin dan vandaag nog met beleggen bij Floryn. Met een focus op risicospreiding en solide rendementen, is Floryn zeer geschikt om veilig je geld te beleggen. Klik hier om meer te ontdekken en je eerste stap te zetten naar succesvol investeren.