In het kort:
-
Check de voor- en nadelen van Mollie, Buckaroo, Pay.nl, Adyen en CM.com voor je webshop.
-
Vergelijk gebruiksvriendelijkheid, betaalmethoden, kosten en extra diensten van verschillende betaalproviders.
-
Overweeg zakelijk krediet bij Floryn voor voorraad- en werkkapitaal, met een inzicht binnen twee minuten.
Wil je graag online gaan verkopen, maar weet je nog niet zo goed welke betaalprovider je het beste kunt gebruiken? Dan is dit lijstje voor jou! We hebben de voor- en nadelen van de vijf populairste opties voor je op een rij gezet.
Als ondernemer wil je graag lekker met je bedrijf bezig zijn, in plaats van je urenlang te verdiepen in randzaken. Het uitkiezen van je betaalprovider, ook wel payment service provider genoemd, is zo’n klusje. Deze providers zorgen ervoor dat klanten gemakkelijk met verschillende betaalmethoden (iDeal, Afterpay, creditcard etc.) kunnen betalen in jouw webshop.
In dit overzicht zie je direct wat de beste optie voor jouw onderneming is. Uiteraard is het wel slim om nog even de kleine lettertjes te lezen op de website zelf. Ga je voor Mollie, Buckaroo, Pay.nl, Adyen of toch voor CM.com?
1: Mollie
Een van de meest populaire betaalproviders van Nederland is Mollie. Ruim 130.000 bedrijven maken gebruik van deze dienst. Benieuwd naar de voor- en nadelen?
Voordelen Mollie
- Gebruiksvriendelijkheid wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste voordelen van Mollie. Je kunt de software heel gemakkelijk aan je webshop koppelen met de gratis plug-ins. Daarnaast kun je ook speciale pakketten gebruiken om deze te bouwen.
- Mollie biedt naar eigen zeggen elke bekende betaalmethoden aan.
- Je betaalt alleen per geslaagde transactie
Nadelen Mollie
- De klant betaalt direct aan Mollie, dus niet aan jou. Dat betekent dat je periodiek het bedrag dat je hebt verdiend krijgt overgemaakt.
- Op het bankafschrift komt niet jouw bedrijfsnaam, maar die van Mollie. Klanten kunnen dit verwarrend vinden.
2: Buckaroo
In dit overzicht mag Buckaroo ook niet ontbreken. Dit is niet alleen een betaalprovider, maar een totaaloplossing. Zo helpen ze je bijvoorbeeld ook met het klantvriendelijk innen van facturen.
Voordelen Buckaroo
- Deze betaalprovider staat erom bekend heel innovatief te zijn. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Smart Checkout’ met zelflerende technologie.
- Ook Buckaroo biedt de meeste bekende betaalmethoden aan (ruim 40).
- Bij Buckaroo komt wèl je eigen bedrijfsnaam op het betaalafschrift.
Nadelen Buckaroo
- Je betaalt eenmalig aansluitkosten.
3: Pay.nl
Wist je dat Pay.nl een van de oudste betaalproviders van Nederland is? Net als Buckaroo bieden ze ook extra diensten. Pay.nl helpt je met het faciliteren van een omnichannel (ver)koopervaring.
Voordelen Pay.nl
- Bij Pay.nl kun je kiezen uit ruim 40 betaalmethoden.
- Je betaalt geen aansluitkosten.
- Deze betaalprovider biedt 24/7 support.
Nadelen Pay.nl
- De kosten per transactie liggen iets hoger dan gemiddeld.
4: Adyen
Ook Adyen is een belangrijke Payment Service Provider, sinds 2018 zijn ze zelfs een beursgenoteerd bedrijf geworden. Goed om rekening mee te houden: Adyen richt zich voornamelijk op grotere bedrijven.
Voordelen Adyen
- Je kunt bij Adyen uit ruim 250 betaaloplossingen kiezen.
- Met deze betaalprovider kun je direct datagedreven inzichten toepassen.
- Adyen heeft ook oplossingen voor online marktplaatsen en POS-functionaliteiten (dit zijn terminals voor fysieke winkels).
Nadelen Adyen
- Je hebt een minimumfactuur van € 100,- per maand.
5: CM.com
CM.com is een internationaal actieve betaalprovider die streeft naar het ontwikkelen van technologieën die goed zijn voor onze maatschappij.
Voordelen CM.com
- Je hebt geen aansluitkosten bij CM.com
- Naast de gebruikelijke betaalmethoden kunt gebruik maken van innovatieve varianten als iDEAL QR en AutoCollect.
- Extra modules als Point2Pay, tokenisatie en fraudepreventie.
Nadelen CM.com
- Deze aanbieder ondersteunt twintig betaalmethoden, dat is minder dan veel andere providers.
Een succesvolle webwinkel
Wanneer je in wilt zetten op een succesvolle webwinkel, moet je flink inkopen. De kosten daarvoor kunnen behoorlijk oplopen, terwijl je vaak nog geen inkomsten van je webshop hebt. In de meeste gevallen duurt het ook even voordat je webwinkel helemaal op stoom is. Google moet je site nog indexeren en vaste klanten hebben de weg naar online niet direct gevonden.
Denk ook na over waar je de voorraad gaat laten. Als je al een fysieke winkel hebt, kan je magazijn te klein zijn om ook je voorraad voor de webwinkel te bewaren. Extra opslagruimte huren is dan geen overbodige luxe.
Het kan voor beide situaties handig zijn om een zakelijk krediet aan te vragen, zodat je wat extra kapitaal achter de hand hebt. Dat kun je bijvoorbeeld gebruiken als werkkapitaal. Benieuwd hoeveel financiering je kunt krijgen? Bij Floryn heb je binnen twee minuten duidelijkheid. Doe geheel vrijblijvend de Quickscan!
Jouw webshop professionaliseren?
Met een financiering van nu kun je je ambities waarmaken en je bedrijf laten groeien. Vraag hier direct je financiering aan of ontdek via onze Quickscan binnen 2 minuten de mogelijkheden voor jouw bedrijf.