In gesprek met Tjalling Heeringa van MKB Krediet Nederland - Partner in the spotlight

MKB-krediet-Nederland-visualnfnf

In het kort:

  • MKB Krediet Nederland biedt ondernemers snelle en efficiënte financieringsoplossingen door hun betrokkenheid bij zowel klant als financier.

  • De samenwerking met Floryn zorgt voor snelle doorlooptijden en transparantie, waardoor ondernemers snel weten waar ze aan toe zijn.

  • Door de terugtrekkende rol van grootbanken bij kleinere financieringen, is de behoefte aan begeleiding bij zakelijke financiering gegroeid.

Word partner van Floryn

In het hart van MKB Krediet Nederland staat Tjalling Heeringa, iemand met diepe wortels in de financiële sector en een indrukwekkende carrière die al vroeg begon. Sindsdien heeft Tjalling een brede ervaring opgebouwd in consumptief krediet en zakelijke financieringen. Zijn betrokkenheid bij het opzetten van diverse krediettakken, waaronder die van MKB Krediet Nederland, laat zien hoe vastberaden hij is om ondernemers te helpen de juiste financiering te vinden.

 

Tijdens zijn carrière heeft Tjalling al vele rollen binnen het bancaire wezen vervuld. Deze ervaringen hebben hem gevormd tot de persoon die hij nu is, betrokken bij het operationeel runnen van MKB Krediet Nederland. Zijn focus ligt op het optimaliseren van processen en het bieden van op maat gemaakte oplossingen voor zakelijke financieringsaanvragen.

"Het systeem van Floryn is heel fijn. Je kunt binnen 24 uur een indicatie krijgen of een aanvraag haalbaar is."

Tjalling Heeringa, MKB Krediet Nederland

De samenwerking met Floryn

MKB Krediet Nederland werkt sinds 2022 samen met Floryn, een samenwerking die in 2023 echt op gang kwam. Volgens Tjalling is deze samenwerking een perfecte match, omdat beide bedrijven snel kunnen schakelen om ondernemers zo goed mogelijk te helpen. "We hebben vorig jaar de naam MKB Krediet Nederland op de markt gezet en zitten hier inmiddels met 5 mensen op,” vertelt Tjalling. "Ons doel is om ondernemers te begeleiden naar de juiste financieringspartij, vooral omdat veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien."

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de snelheid en duidelijkheid waarmee Floryn werkt. "Het systeem van Floryn is heel fijn. Je kunt binnen 24 uur een indicatie krijgen of een aanvraag haalbaar is. Dit zorgt voor veel transparantie en snelheid in het proces, iets wat ondernemers enorm waarderen," zegt Tjalling. Deze efficiëntie maakt het voor MKB Krediet Nederland mogelijk om hun klanten snel duidelijkheid te geven over hun financieringsmogelijkheden.

IMG_1082-vklerinder

"Wij zitten bovenop de klant én de bank. Als een aanvraag niet snel genoeg verloopt, bellen we net zo lang totdat er een oplossing komt."

Tjalling Heeringa, MKB Krediet Nederland

Een persoonlijke benadering in een zakelijke wereld

Wat MKB Krediet Nederland volgens Tjalling anders maakt dan andere spelers in de markt, is hun persoonlijke benadering en nauwe betrokkenheid bij zowel de klant als de financier. "Wij zitten bovenop de klant én de bank. Als een aanvraag niet snel genoeg verloopt, bellen we net zo lang totdat er een oplossing komt. Dit is iets wat veel zakelijke kredietverstrekkers niet gewend zijn, maar voor ons essentieel is," vertelt Tjalling.

Een treffend voorbeeld hiervan is een recente aanvraag van een tandarts die behoefte had aan een financiering van €25.000. "De klant wilde eerst een krediet, maar besloot later toch een lening te willen. Samen met Floryn konden we dit snel aanpassen en binnen twee dagen was de klant gefinancierd. Die flexibiliteit en snelheid zijn precies wat Floryn onderscheidt," legt Tjalling uit.

Toekomstige uitdagingen in de markt

Tjalling ziet een duidelijke verschuiving in de financieringswereld. Grootbanken richten zich steeds minder op financieringen onder de miljoen euro, wat de rol van partijen zoals MKB Krediet Nederland en Floryn alleen maar belangrijker maakt. "De behoefte aan transparantie en begeleiding bij zakelijke financiering groeit," aldus Tjalling. "Ondernemers hebben behoefte aan advies en ondersteuning, zeker nu de financiële wereld complexer wordt."

Tot slot benadrukt Tjalling het belang van goede begeleiding bij het aanvragen van zakelijke financiering. "Veel ondernemers onderschatten de complexiteit ervan, terwijl een goede adviseur het verschil kan maken tussen een succesvolle aanvraag en een mislukking."

Met zijn jarenlange ervaring, toewijding en persoonlijke benadering is Tjalling Heeringa een onmisbare schakel in het succes van MKB Krediet Nederland en een betrouwbare partner voor ondernemers die op zoek zijn naar passende zakelijke financiering.

Laat jouw klanten groeien met Floryn

Samenwerken met Floryn betekent het versnellen van succes, het realiseren van dromen, en het tastbaar maken van ambities. Waar wacht je nog op?