Investeren in vastgoed steeds minder populair: Floryn biedt hét alternatief

investeren-in-vastgoed

In het kort:

  • Verhoogde belastingen en regelgeving maken beleggen in vastgoed steeds minder rendabel.

  • Krijg maandelijks tot 6,5% rendement én help lokale bedrijven groeien met gespreide beleggingen.

  • Veilige beleggingen, aantrekkelijk rendement en je steunt de bredere economie. Perfect alternatief voor vastgoed.

Meer over beleggen via Floryn

Investeren in vastgoed was jarenlang een populaire keuze voor Nederlanders met een groot vermogen. Een stabiel rendement en de mogelijkheid om fysiek bezit op te bouwen, maakte het tot een aantrekkelijke beleggingsoptie. Tot nu, want recente ontwikkelingen hebben de aantrekkelijkheid verminderd. Waarom is zakelijk investeren in vastgoed minder populair? En vooral, waarom investeren in MKB-bedrijven een goede alternatieve investering kan zijn.


Veranderende dynamiek in de vastgoedmarkt

De vastgoedmarkt heeft de afgelopen jaren heel wat veranderingen ondergaan. Factoren zoals belastingverhogingen, nieuwe regelgeving en prijsstijgingen zorgen ervoor dat investeren in vastgoed minder aantrekkelijk is geworden.

  • Verhoging van de overdrachtsbelasting: sinds 2020 is de overdrachtsbelasting voor vastgoedbeleggers gestegen van 2% naar 10,4%. Deze verhoging, die oorspronkelijk bedoeld was om de woningmarkt toegankelijker te maken voor starters, vermindert het potentiële rendement van vastgoed.
  • Wijzigingen in vermogensbelasting: de belastingdruk voor vastgoedbeleggers is toegenomen door nieuwe rekenmethoden in box 3. Het verwachte rendementspercentage voor beleggingen, waaronder vastgoed, is verhoogd naar 6,04%. Over dat percentage betaal je een belastingpercentage van 36% over het belastingjaar 2024. Hierdoor ontstaat er ook een hogere belastingdruk.
  • Regelgeving voor middenhuur: de Nederlandse overheid heeft maatregelen genomen om de huurprijzen in het middensegment te reguleren. Dit heeft geleid tot een daling van huurinkomsten voor veel beleggers, wat het rendement op vastgoed onder druk zet.
  • Versobering van de leegwaarderatio: de fiscale voordelen voor vastgoed in verhuur zijn verminderd, waardoor de belastingdruk voor beleggers hoger is geworden.
  • Stijgende huizenprijzen: hoewel de waardestijging van huizen aantrekkelijk kan lijken, verhoogt het ook de instapdrempel en de belasting. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om een aantrekkelijk rendement in vastgoed te behalen.

Het perfecte alternatief: beleggen in het MKB

Terwijl de populariteit van zakelijk investeren in vastgoed afneemt, groeit de interesse in het investeren in MKB. Met dit soort type beleggingen kunnen investeerders ook een passief inkomen genereren. Dit biedt beleggers niet alleen de kans op een aantrekkelijk rendement dat maandelijks wordt uitgekeerd, maar draagt ook bij aan de groei en ontwikkeling van lokale ondernemers.

  • Aantrekkelijk rendement: de looptijd ligt tussen 6 maanden en 5 jaar. We keren maandelijks de vaste rente van 5,5% tot 6,5% uit, afhankelijk van de looptijd. Deze wijzigt niet gedurende de looptijd, dus je weet vooraf wat het rendement is wat je kunt verwachten.
  • Gespreide portefeuille: jouw inleg wordt automatisch verspreid over meer dan duizend klanten.
  • Gedekt door zekerheden: jouw investering is gedekt door zekerheden. Zo krijg je een pandrecht op alle zekerheden die we hebben gevestigd op de activa van onze klanten en draagt Floryn het primaire kredietrisico.
  • Steun lokale ondernemers: MKB’ers hebben meer dan ooit behoefte aan kapitaal om te kunnen doorgroeien. Jouw investering helpt deze bedrijven om hun groeikansen te benutten en belangrijke stappen te zetten in hun ontwikkeling. En dat terwijl jouw vermogen ook groeit


Waarom kiezen voor Floryn?

De veranderende dynamiek in de vastgoedmarkt maakt investeren in vastgoed steeds minder aantrekkelijk. Floryn biedt een alternatief om op een veilige manier een passief inkomen te kunnen genereren. Het biedt niet alleen een aantrekkelijk rendement maar draagt ook bij aan de bredere economie. 

Disclaimer: Floryn geeft geen financieel advies. Wil je advies inwinnen over dit onderwerp? Neem dan contact op met je persoonlijke financieel adviseur. 

Beleggen via Floryn? Slimme keuze!

Ben je klaar om de voordelen van beleggen via Floryn te ervaren? Bekijk onze pagina voor meer informatie over onze beleggingsproduct. Heb je vragen of wil je eens sparren? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om je te helpen bij het realiseren van je beleggingsdoelen.