People of Floryn: Marieke, fanatiek sporter, reislustig én Compliance Officer

Marieke-People-Floryn

Meet Marieke! Geboren en getogen in Zuid-Limburg, maar woonachtig in het mooie Brabant. Als Compliance Officer bij Floryn houdt ze het bedrijf op koers in de complexe wereld van wet- en regelgeving. In haar vrije tijd zet ze zich fanatiek in voor sport, of het nu hardlopen, tennis of een andere balsport is. We duiken in haar leven.

Van balspel tot een halve marathon

Marieke draait haar hand er niet voor om. Wie Marieke kent, weet dat ze fanatiek is! In positieve zin natuurlijk. Ze is een echte sportliefhebber. Niet alleen op het scherm, maar ook op het veld. Of het nu gaat om hardlopen, tennis, voetbal, of zelfs padel – als er een bal bij komt kijken, doet Marieke mee. Momenteel is ze hard bezig met de voorbereidingen van een nieuwe uitdaging: de halve marathon van Amsterdam. Met een schema op zak en een playlist in haar oren, houdt ze de focus vast, op weg naar de finish.

“Wat ik het meest waardeer is de warme, open sfeer. We lunchen samen, kletsen, en we leren elkaar op een fijne manier kennen. Je voelt je hier snel thuis.”

Marieke

Reizen met een vleugje avontuur

Als Marieke niet aan het sporten is, trekt ze eropuit met haar gezin. Haar passie voor reizen bracht haar al naar de verste uithoeken van de wereld. Zo heeft ze maar liefst acht maanden doorgebracht in Australië, Nieuw-Zeeland en Bali. Marieke vertelt: 'Het grootste deel van onze reis brachten we door in Australië. We kochten daar een busje en reisden daarmee het hele land door. Zo gaaf! We werkten bij een ‘winery’ waar wijn werd gemaakt, en logeerden bij een Australische familie. We konden zelfs koala’s spotten in de tuin! Even back to basic was het wel, met de dichtstbijzijnde supermarkt op ruim een uur rijden.’

Het sterke duo achter Floryn's Compliance

Binnen Floryn is Marieke Compliance Officer, wat in de breedste zin van het woord alles te maken met de wet- en regelgeving van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat om privacybeleid of risicomanagement, Marieke zorgt ervoor dat Floryn altijd compliant is. Ze vormt een sterk duo samen met Joris, en dagelijks wagen zij zich aan complexe vraagstukken. Zo werkt ze eraan om de processen op orde te houden, en ze heeft grootse plannen om Compliance binnen het bedrijf naar een volgend niveau te brengen. De professionalisering van Floryn staat hoog op haar agenda.

Marieke-People-staand
Marieke-People-of-staand-2

Met de sfeer binnen Floryn zit het meer dan goed. Marieke vertelt: ‘Wat ik het meest waardeer is de warme, open sfeer. Waar ik in mijn vorige baan veel vanuit huis werkte, werk ik hier vaak op kantoor met collega’s. De sfeer is heel collegiaal. We lunchen samen, kletsen, en we leren elkaar op een fijne manier kennen. Dat is ook wel de kracht van Floryn. Je voelt je hier snel thuis.’ En dat zorgt ervoor dat elke werkdag net dat beetje leuker wordt.

Marieke's tegelwijsheid

Op de vraag wat er op haar Delftsblauwe tegel staat, antwoord ze: ‘Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald’. Een belangrijke drijfveer voor Marieke is haar fanatisme. Ze vertelt: ‘Ik doe de dingen graag heel erg goed, maar heb zo ook geleerd dat ik niet alles kan en dat ik niet overal goed in ben (en dat kan natuurlijk ook niet).’ Met haar gedrevenheid, zowel in sport als op werk, is Marieke een collega die altijd vol energie zit en waar je graag mee samenwerkt. 

Marieke's collega worden?

Bij Floryn maak je deel uit van een ambitieus team dat de fintech-industrie op zijn kop zet. Met een cultuur van innovatie, ruimte voor persoonlijke groei en een fijne werkomgeving, dagen wij je uit om het beste uit jezelf te halen en samen door te groeien. Kom ons team versterken!