People of Floryn: Tom, golfer in hart en nieren én Machine Learning Engineer

tom-people-off

Meet Tom! Wie hem een beetje kent, weet dat hij een hele grote hobby heeft: golf. En hoe! Met zijn handicap van 1.8 mag hij zich meten met een van de beste van Nederland. Bij Floryn is hij werkzaam als Machine Learning Engineer. Dagelijks druk met innovatieve modellen om onze processen te optimaliseren. Van het strategisch kiezen van golfclubs tot het bouwen van slimme systemen, we duiken in het leven van Tom.

'Jong geleerd is oud gedaan'

Tom's passie voor golf begon op een verrassende manier, toen hij als zevenjarige aan zijn vader vroeg of hij mee mocht naar de golfclub tijdens een vakantie in Spanje. Toen nog druk met voetbal, was hij ook heel nieuwsgierig naar golf. Dat groeide uit tot een serieuze hobby. Zijn vader stopte met golf, terwijl Tom zich er volledig op stortte. Voetbal werd daarom aan de kant gezet, en terwijl hij op de middelbare school zat, trainde hij maar liefst 20 uur per week. Aan toewijding zeker geen gebrek, en dat werpt zijn vruchten af.

“We zijn allemaal vaak te vinden op kantoor. Dat zorgt niet alleen voor een goede sfeer, maar ook dat we nauw kunnen samenwerken en regelmatig kunnen schakelen met andere afdelingen.”

Tom

Een duik in de statistieken

Dat golf voor Tom verder gaat dan een leuke hobby, zien we wel als we naar de statistieken kijken. Met zijn indrukwekkende handicap van 1.8 behoort hij tot de top van zijn club. Daar mag hij zich plaats 44 rekenen, van de ongeveer 1000 leden! En niet alleen op de club is hij succesvol: in heel Helmond staat hij zelfs op de vierde plek. Hoe dat er dan landelijk uitziet? Nou, daar bevindt hij zich in de top 1000 van 426.000 golfers. Even een snelle rekensom: dat is ruim onder de top 1 procent van het hele land. Wow! 

Van baan tot hole: het leven van een golfer

Wat golf volgens Tom extra leuk maakt, is het sociale aspect. Je hebt immers heel wat holes met elkaar te lopen, vooral tijdens lange wedstrijden van 18 holes. De gesprekken onderweg? Die gaan natuurlijk voornamelijk over golf. Maar ook over de uitdaging van het strategisch kiezen van de juiste clubs, het plannen van elke slag, om zo snel mogelijk de hole te bereiken. Om dan nog maar niet te beginnen over het rekening houden met het seizoen, de wind, luchtvochtigheid, enzovoort. Die omstandigheden spelen een grote rol in hoe de bal door de lucht en over de baan beweegt. Dat wist je vast nog niet ;). 

tom-people-of-3
tom-people-of-2

Tom's rol als Machine Learning Engineer

Binnen Floryn is Tom een onmisbare kracht in het team als Machine Learning Engineer. Hier houdt hij zich dagelijks bezig met gedetailleerde modellen. Deze modellen brengen de financiële gezondheid van bedrijven in kaart wanneer een ondernemer een aanvraag indient, en voor het monitoren van bestaande klanten. Tom vertelt: “Door middel van deze systemen kunnen klanten sneller geholpen worden, en dat zorgt voor efficiënte processen. Het technische aspect wordt gecombineerd met een goed beeld over hoe de bedrijfsprocessen moeten verlopen. Dat maakt het werk uitdagend en divers en houdt het super leuk!”

Een team met de juiste drive

De sfeer binnen het team? Die is perfect! Tom vertelt: “We zijn allemaal vaak te vinden op kantoor. Dat zorgt niet alleen voor een goede sfeer, maar ook dat we nauw kunnen samenwerken en regelmatig kunnen schakelen met andere afdelingen, zoals de afdeling Risk.” De projecten waar ze aan werken hebben direct impact op de bedrijfsvoering van het hele bedrijf. “Dat geeft voldoening. We bouwen systemen waar collega’s ook daadwerkelijk direct gebruik van kunnen maken, en waar zowel collega’s als klanten beter van worden,” aldus Tom. 

Passie en prestatie hand in hand

Tom laat zien dat passie en prestatie hand in hand gaan, zowel op de golfbaan als binnen Floryn. Of het nu gaat om het perfectioneren van zijn golfswing of het ontwikkelen van een nieuw machine learning model, hij past daar dezelfde focus, toewijding en teamgeest in toe. Dat alles samen maakt hem super waardevol binnen Floryn, én een serieuze speler op de golfbaan!

De quote die op zijn Delftsblauwe tegel staat? ‘Work hard and be nice’. Een eenvoudig en krachtig motto. Of hij nu op de golfbaan staat of bezig is met het bouwen van modellen bij Floryn, hij gelooft in hard werken én vriendelijkheid. Het is een visie die niet alleen hemzelf, maar ook zijn team en omgeving verder brengt.

Tom's collega worden?

Bij Floryn maak je deel uit van een ambitieus team dat de fintech-industrie op zijn kop zet. Met een cultuur van innovatie, ruimte voor persoonlijke groei en een fijne werkomgeving, dagen wij je uit om het beste uit jezelf te halen en samen door te groeien. Kom ons team versterken!